A kétfarkúak, a padok és a szemetesek – idén is akcióban a borsodi MKKP

Megosztás

Megszokhattuk már, hogy a Magyar Kétfarkú Kutya Párt rendhagyó megmozdulásokkal borzolja a hazai közélet kedélyeit, BAZ megyében például korábban az Avas szálló víztározójának dekorációjával és egy sajóivánkai buszmegálló renoválásával hívták fel magukra a figyelmet. A jelek szerint a lelkesedés idén sem hagy alább, a helyi passzivisták már megyeszerte tervezik az első akciókat.

Január 13-án, szombaton, 14 órakor Ózdon, ugyanaznap pedig 15 órakor Mezőkövesden tartanak évindító-ötletelő találkozót a kutyapárt tagjai és támogatói. A konkrétumokról a 2016-ban passzivistaként indult, mára megyei regionális koordinátorként dolgozó Sándor Balázst kérdeztük.

A párt helyi vezetőjétől megtudtuk, hogy elsősorban azokkal az ötletekkel foglalkoznak, amelyek az „Itt szólj be!” című, felszólító jellegű, országos szintű kezdeményezésükre érkeztek. A tavaly lebonyolított akció valójában egy lakossági igényfelmérés volt az egyes lakókörnyezetekben előforduló legégetőbb hiányosságokat illetően. Ezekről szórólapos kérdőívek és személyes megkérdezések során tájékozódott a párt, amelyekre országszerte 3-4 ezer, BAZ-ben nagyjából 100 visszajelzés érkezett. 

Így került felszínre az a probléma is, mely szerint Mezőkövesden a Kavicsos-tó szépséges látványát a környékről hiányzó szemetesek miatt felhalmozódó hulladék folyamatosan elcsúfítja, míg Ózddal kapcsolatban a legfőképp az idősek életét megnehezítő, közterületekről eltűnt padok ügyében szeretnének tenni valamit. A problémákra való figyelemfelhívás érdekében a kutyapártos passzivisták várhatóan kis színes táblákon hagynak majd üzenetet az illetékeseknek. Mindazokat, akik tenni szeretnének környezetükért, a csapat szeretettel várja a Facebook-oldalukon megjelölt időpontban és helyszíneken.

Sándor Balázs nagyon bízik abban, hogy ahogyan  párt tavaly is elégszer verte fel a borsodi port sajátos módszereivel és odaadó szorgalmával – lásd többek között az ózdi Gucci-buszmegállót, a Miskolc-Tiszai pályaudvarhoz tartozó Pennywise aluljárót, a lyukóvölgyi zebratüntetést, vagy a mezőkövesdi hulladék-látogatóközpontot –  a legközelebbi akcióik is eredményre fognak vezetni.

A közeledő önkormányzati választásokkal kapcsolatban is megkérdeztük a viccpárt borsodi illetékesét. A fiatal koordinátor ezzel kapcsolatban csak egy biztosat tudott állítani: Ózdon mindenképpen indítanak valakit. Ehhez elvileg megfelelő jelöltekkel is rendelkeznek, hiszen a Magyar Kétfarkú Kutya Párt másfél éve aktivált egy saját önkormányzati képviselőjelölti képzést, mely felkészítő jellegével és követelményeivel segíti a kiválasztást. 

Az ellenzéki összefogástól „elcsaklizott” szavazatokról fél füllel mindenki hallott már a pártot vádló pletykákból, így erre is rákérdeztünk Balázsnál, aki így válaszolt: „A demokratikus verseny lényege, hogy aki szeretne, az elindul és megmérettetik.”

Igaz, az „Itt szólj be!” akció hivatalosan véget ért, de az észrevételeket a „Rendkívüli Ügyek Minisztériuma” (RÜM), a MKKP egyik legfontosabb szervezete továbbra is epedve várja

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Szerző: Mileena

Kapcsolódó cikkek